some mixed shit right about here
November 23rd, 2009

update

Tjosan. Igår kväll kom jag tillbaks efter en fem dagars campingtrip vid bundaberg. Det jag åkte med kände jag inte direkt, hade träffat en av dem på nån fest innan. Mina polare åkte inte upp förrän dagen efter och missade ett intressant äventyr. Campingplatsen gick bara att nå med 4WD-bilar vilket vi hade två av, men den tredje var en vanlig bil. Så vi testade att ta vägen till campingen längs stranden. Den vanliga bilen fastande ett par gånger, vi hittade inte rätt och til slut hade vi kört alldeles för långt. Då började 4WD-bilarna också att fastna samtidigt som det blev mörkt och tidvattnet kom in. Vi var tvugna att ta oss från stranden så snabbt som möjligt för annars skulle vi bli innestängda. Det gick till slut, men det var på håret. Vi var tvugna att ta oss igenom en massa drivved och gamla döda träd, och i slutändan fick den största 4WD-bilen (landrover defender) släpa de andra bilarna igenom eftersom vattnet var knähögt. Vi fick helt enkelt ta den andra vägen till campingplatsen. Till slut kom vi fram och satte upp campet och lagade mat och drack lite öl.

Dagen efter så seglade vi på de medhavda båtarna (en katamaran och en liten vanlig segelbåt). Jag seglade bara på katamaranen eftersom det var första gången för mig och den lilla båten hade en tendens att kantra, vilket de andra tyckte var kul. Jag tyckte dock inte det var lämpligt för mig eftersom jag inte har nån erfarenhet av segling och fortfarande känner av axeln.

Under eftermiddagen kom mina polare upp och den kvällen slutade med ett jävligt kul fylleslag. Dagen efter var seg men glassig. Hängde mest bara på stranden, spelade beach-cricket och chillade i havet.

Tredje dagen åkte vi till bundaberg och besökte rom-destilleriet. Det är australiens mest populära rom men de exporterar i princip inte alls till resten av världen. (1% av produktionen går till export till omvärlden, inte inräknat nya zeeland som får 3% av produktionen).

Efter det åkte vi till ett sjysst ställe vid havet och grillade och spelade lite mer cricket. Det var två indier med på resan och de var fruktansvärt duktiga på det, till skillnad från mig som är rätt skitdålig. En av dem var iofs lagkapten för hans universitets cricketlag i Indien vilket kan förklara en del.

När så kvällen kom åkte vi till Mon Repos, som är en skyddad strand där sköldpaddor kommer och lägger sina ägg. Efter en stunds väntan fick vi tillslut gå ut på stranden tillsammans med en Ranger och där höll en sköldis på att gräva ägg-gropen. Under tiden vi väntade så kom det en till, men den blev skrämd av oss och stack tillbaks ut. Vi fortsatte att koncentrera oss på den första och när den tillslut började lägga sina ägg som kom det en till sköldpadda. Den var inte alls rädd och började också att gräva grop att lägga ägg i. I slutändan så vågade båda fullfölja vilket var häftigt. De grävde dock sina gropar för långt ner på stranden så rangern sa att vi måste flytta på äggen. Hon började gräva upp dem och lägga dem på stranden och sen fick vi alla bära några ägg till en ny grop längre upp. Det var ganska häftigt och känns bra eftersom just denna typen av sköldpaddor är utrotningshotade och bara 1 av 1000 kläckta sköldpaddor överlever till vuxen ålder (ca 30år).

Sen stack vi tillbaks till campet och satte igång en dunderfest igen. Riktigt lyckat blev det och vi var några som var uppe tills vi kunde se soluppgången från stranden.

Dagen efter så var alla ganska sega och det tog därför ganska lång tid att plocka ihop allt. Kom hem vid nio på kvällen och tog det väldigt lugnt.

Idag har jag bokat om min biljett hem, så jag flyger till Thailand den nionde december. Har inte riktigt klurat ut vad jag ska göra där men det kommer nog med tiden :) Jag köpte även flygbiljett och bokade hostel i Cairns, så imorgon flyger jag till Cairns och ska vara där i åtta dagar. Tänkte nog mest ta det rätt lugnt, förhoppningsvis dyka på stora barriär-revet och kanske åka ut till magnetic island.

Åker tillbaks till Brisbane den 2a december för att kunna fira min födelesedag med vännerna här. Ska sova på en kompis soffa och mest försöka göra lite dagsutflykter dagarna efter det. Har ju fortfarande inte varit på Stradbroke Island eller i Byron Bay så det finns lite saker kvar att göra!

Kommer uppdatera snart igen från Cairns. Hoppas alla har det bra där hemma så länge, så ses vi om en månad!

November 12th, 2009

ny låt

Fading by  Ivar Oh!

feta grejer!

November 9th, 2009

DSC_1858

Hus längs med floden. Tagen från mowbray park.

Central Business District. Tagen från City-kat:en.

Central Business District. Tagen från City-kat:en.

Brisbane sett från Mount Coot'than.

Brisbane sett från Mount Coot'than.

Brisbane sett från Mount Coot'than.

Brisbane sett från Mount Coot'than.

Typ nån slags tjäder tror jag. De öser runt i skogarna här iaf.

Typ nån slags tjäder tror jag. De öser runt i skogarna här iaf.

DSC_1888

Tydligen ett vattenfall (enligt pilarna och skyltarna i skogen). Jag anser dock att en viktig del av ett vattenfall är fallande vatten, vilket det icke fanns.

Aboriginsk konst målad på stenarna vid "vattenfallet" 1993.

Aboriginsk konst målad på stenarna vid "vattenfallet" 1993.

sexig bark?

sexig bark? vetefan vad det är, ser fräsigt ut.

Brisbane igen från Mt Coot'tha

Brisbane igen från Mt Coot'tha

DSC_1930

Fin blomma!

Ännu en utsiktsbild från Mt Coot'tha.

Ännu en utsiktsbild från Mt Coot'tha.

November 4th, 2009

technotajm

A little bit of that, a little bit of this by Ivar Oh!

1. Format:B – Hot Rod (original mix)
2. Joris Voorn – Chase the mouse (original mix)
3. Coburn – Give me love (original mix)
4. Sebastien Leger – Snapshot (original mix)
5. D-Unity – Afrika (Tribal Mix)
6. Mikas – Temperamental (Manuel De La Mare remix)
7. Anton Pieete – Last Night (original mix)
8. Chrisitan Smith & Reset Robot – Elixir (Gary Beck remix)
9. Steve Mac & Paul Harris – Dizzy Heights (Nic Fanciulli remix)
10. Andrea Bertolini, Julio Navas, David Amo – Nervioso (Olivier Giacomotto remix)
11. Larry Powers – Milk (Subfractal remix)
12. Leon & Greenbeam – Train (Someone Else remix)
13. Format:B – Redux (original mix)

Ny minimix som ska användas för att promota mig av skivbolaget. Snart e jag rik o berömd (eller fattig o berömd, eller rik och okänd, eller fattig och okänd. Så länge jag får spela musik e jag glad) Hoppas ni gillar!

November 4th, 2009

lite politik

Läste Rasmus Fleischers inlägg om stigberoende och just denna del av inlägget kändes väldigt intressant. (mitt utdrag är tydligen från W. Brian Arthur). Om man skippar att läsa Rasmus blogginlägg så kan man sjukt jävla förenklat säga att det handlar om hur saker händer, varför och hur händelser beror av varandra..? (läs det!)

  1. Unpredictability. Because early events have a large effect and are partly random, many outcomes may be possible. We cannot predict ahead of time which of these possible end-states will be reached.
  2. Inflexibility. The farther into the process we are, the harder it becomes to shift from one path to another. In applications to technology, a given subsidy to a particular technique will be more likely to shift the ultimate outcome if it occurs early rather than late. Sufficient movement down a particular path may eventually lock in one solution.
  3. Nonergodicity. Accidental events early in a sequence do not cancel out. They cannot be treated (which is to say, ignored) as “noise,” because they feed back into future choices. Small events are remembered.
  4. Potential path inefficiency. In the long-run, the out-come that becomes locked in may generate lower pay-offs than a forgone alternative would have.

Just detta utdrag tycker jag är väldigt intressant för det känns enormt applicerbart på svensk politik.

1. Sossarna regerade sen tidigt 30-tal? De hade en vision och en vilja att förändra samhället.
2. Det gick finnemang i början och saker såg finfina ut. Folkhemmet byggdes osv. Problemet är att världen runt omkring faktiskt utvecklas, något som inte riktigt tas hänsyn till.
3. Fortsätter på samma bana som innan, ideologin finns ju i grunden, ingen anledning till att tänka om. Misstag som görs antas vara “naturliga” och påverkar det framtida samhället förstås. Systemet är dock så låst att det inte tillåter många händelser som är en konsekvens av politiken “hända”, utan det som sker ligger förstås utanför Systemets kontroll.
4. Inlåsningen och indoktroneringen är så spridd att ingen kan se ett samhälle som inte är på detta sätt, vilket ger konsekvensen att alla tycker ungefär likadant. Ingen har någon framtidsvision, för hur skulle det gå?

Alltså, detta är bara tankar som direkt flöt upp i huvudet på mig när jag läste Rasmus blogg. Mitt problem med svensk politik, eller politik rent allmänt, har att göra med hur låsta alla är. Vi skapar lagar och lever efter system som i grunden skapades för snart 100-200 år sedan (minst!) och tycker det är underligt med alla konstiga avarter detta ger upphov till. Frågan är, hur fan skulle det inte kunna bli så. Avsaknaden av någon som helst slags nytänkande är ganska läskig egentligen. De senaste hundra åren har vi genomfört helt sjukt massiva omställningar av våra levnadsförhållanden men vi lever fortfarande i ett samhälle som grundar sig på otroligt gamla tankar. Jag menar inte att de gamla idéerna är fel, men de måste faktiskt anpassas efter hur vi har det nu. Och de ska inte anpassas genom små regleringar hit eller dit som vi gör nu, utan gås igenom från grunden. Först då kan vi eventuellt bygga nån slags vettig framtid, som eventuellt skulle vara hållbar ett tag… (Min tanke är att detta nog skulle behöva göras relativt ofta, Moderaternas omformning till “Nya Moderaterna” räknas liksom inte eftersom de är exakt samma som innan, men har läst lite marknadsföringsböcker.)

Mycket ogenomtänkt bidrag till svensk politik som skrivits efter 5-6 gäng öl (ett gäng = ca 2) men jag har nog ändå varit uppretad ett tag så det var dags att säga nått iaf. Tror det har att göra med artiklarna jag läser i svenska tidningar som har att göra med valet 201o. S-MP-V blocket ska gå samman och bilda en allians för att vinna makten, inte för att faktiskt lösa något. Samma sak ska höger-alliansen göra, fast det ska behålla makten. Det handlar INTE om att faktiskt göra något för samhället, det handlar om att ha MAKTEN. Och det löser man genom marknadsföring, inte genom politik. Så politikerna har slutat med politik. Härligt är vad det är att leva i framtiden.

November 2nd, 2009

sista tentan…

… är ikväll. Najs!
Simmade 1km igår också, och sen matte-plugg i 4-5 timmar. Ska simma idag igen förstås och sen plugga matte fram tills tentan börjar, 1730-2030 ikväll. Ska nog kunna gå utmärkt!

edit: tentan gick utmärkt, och nu är terminen över! får se vad jag hittar på nu :)

This work is licensed under GPL - 2009 | Powered by Wordpress using the theme aav1